Gå til innhold

Digitale tjenester

Bruk lånekortet for å få tilgang til våre digitale tjenester.
Her er en oversikt over bibliotekets digitale tjenester

Har du ikke lånekort? Det kan du ordne her.

Samisk virksomhet

Samiske ressurser
Sametinget
Vardobaiki
Samisk bibliotektjeneste

Bok- og kulturbussen er formidlingsarena for samisk litteratur, språk og kultur.
Bibliotekbussen har litteratur på nordsamisk, sørsamisk og lulesamisk. Samlingen inneholder også samisk musikk, filmer og lydbøker.

Det har siden 2009 vært et nært samarbeid med Várdobáiki samisk senter om samiske formidlingstilbud, arrangement og turnéer. Årlig gjennomføres felles samarbeidsmøter.
I samarbeid med Tjeldsund bibliotek arrangeres det også fast en mørketidsforestilling evt. adventsforestilling i Tjeldsund bibliotek i tiden før jul.
Bok- og kulturbussen samarbeider også med Den kulturelle skolesekken (DKS) om samiske formidlingstilbud.

 

Foto: Uljus unni – det sjenerte, lille multebæret, ei fortelling av Siri Broch Johansen,
Formidlingsstund i Bok- og kulturbussen ved forfatter Siri Broch Johansen, assistert av bibliotekbussbibliotekar Anne Gerd Lehn

 

Klassesett til utlån

Bok- og kulturbussens samling har ekstra eksemplarer av enkelte titler. Eksemplarantall kan variere. Samlingen består av skjønn- og faglitterære sett på norsk, nynorsk og engelsk.  Enkelte av settene kan suppleres med lydbok og/eller dvd. Samlingen har også hefter der forfatterne og deres forfatterskapet presenteres.

Oversikt over klassesett

Lokalhistorie

Her finner du ressurser hvor man kan søke og finne informasjon om lokalhistorien i regionen. Her er også kontaktinformasjon til institusjoner lag og foreninger som jobber med å samle informasjon. Finn ut mer om hva som er samlet av tekst og bilder. 

Fjernlån

Dersom biblioteket ikke har materialet du trenger, kan dette lånes inn som fjernlån fra andre bibliotek.
Finn ut mer om fjernlån

Hvem er du? Klikk på tekst og ikon og se hva vi har spesielt til deg.

På de ulike sidene finner du hva biblioteket tilbyr spesielt til det. For uten det vi har fysisk i biblioteket har vi samlet lenker til ulike nettsteder som kan være til nytte. Ta en kikk og se hva du finner.